Nieuwe regels vanaf 1 oktober 2024

Verzekeringen België

Op 1 oktober 2024 treden in België nieuwe maatregelen in werking die van toepassing zijn op verzekeraars en hun klanten. Met je bootverzekering overstappen naar een Nederlandse polis is beter, goedkoper en heel eenvoudig. Wij regelen uw overstap binnen twee maanden.

Twee jonge vrouwen zitten op de bank en gebruiken een laptop en een creditcard om online te winkelen
Nieuws
Datum: 10-10-2024

Versoepeling opzeggingsregels voor verzekeringsovereenkomsten met ingang van 1 oktober 2024

Deze nieuwe wet stelt enkele nieuwe regels in met betrekking tot de opzeggingsmodaliteiten van verzekeringsovereenkomsten.

Concreet wordt in het eerste jaar de termijn waarbinnen een verzekerde zich kan verzetten tegen de stilzwijgende verlenging van een verzekeringscontract op de vervaldag, van drie naar twee maanden teruggebracht. Vanaf het tweede jaar van een lopend contract wordt de mogelijkheid ingevoerd voor de verzekerde om de overeenkomst op elk moment op te zeggen, rekening houden met een opzegtermijn van twee maanden.

De nieuwe wet voorziet nu ook in de mogelijkheid om een overeenkomst op te zeggen via elektronische handtekening. Daarnaast kan een verzekerde vanaf 1 oktober aan een tussenpersoon of andere verzekeraar vragen om de nodige stappen te zetten tot opzegging van een verzekeringscontract.

Voor verzekeraars wijzigen de opzegmodaliteiten niet: een verzekeraar dient rekening te houden met een termijn van drie maanden voor de vervaldag van een contract. Verzekeraars en verzekerden kunnen ook nog steeds een contract opzeggen na de afhandeling van een schadegeval.

Bootverzekeringen Nederland of België

Het is algemeen bekend dat de Nederlandse bootverzekeringen beter en goedkoper zijn. Maar ook bij de Nederlandse bootpolissen zien wij bij de verschillende verzekeraars grote verschillen in polisvoorwaarden en schadeafhandeling.

Doe er je voordeel mee.

  • Wij komen er graag over vertellen bij de clubs en verenigingen.
  • Reserveer bijvoorbeeld een half uurtje na de jaarvergadering
  • Er gaat echt een wereld voor je open.
  • Veel informatie op onze site www.luxejachtverzekering.com

Voor meer informatie mail je naar jan@klompbv.com of bel je +31 (0)653 165654

Jan Klomp

Onafhankelijk Specialist Bootverzekering

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag